Кандидат на пост канцлера Німеччини заявила про «недоцільність» членства України в НАТО

Читать на русском
Німеччина повинна говорити Росії, що суверенні держави самі вирішують питання своєї політики, але в НАТО Україну все одно брати не можна
Анналена БербокDeutsche Welle

Зараз недоцільно говорити про можливе членство України в НАТО, оскільки у неї триває стан конфлікту з Росією.

Про це заявила кандидат на пост федерального канцлера Німеччини від партії «Зелених» Анналена Бербок в інтерв'ю виданню FAZ.

«Найголовніше зараз - посилити тиск на Росію, щоб забезпечити дотримання Мінських угод. Стабілізація зараз є пріоритетом. Так чи інакше, кроки до членства в НАТО заздалегідь нереальні. І як би важко це не було щодо російських дій, ми не повинні припиняти всі переговори з Москвою», - сказала Бербок.

Бербок додала, що Німеччина повинна говорити Росії, що суверенні держави самі вирішують питання своєї політики.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Сюди також входить перспектива України в ЄС і НАТО. Але ви не можете зробити Третій крок перед першим, і, звичайно, не в ситуації, коли існує жорсткий конфлікт з Росією. Вважаю, що має сенс підтримати Україну в розмінуванні», - додала вона.

При цьому Бербок не відповіла на питання про те, чи стане вона підтримувати надання летальної зброї Україні в разі свого призначення канцлером, а замість цього навіщось почала говорити про спостережну місію в Україні.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що найкращим проявом міжнародної солідарності країн Заходу в протистоянні російській агресії на українських кордонах могло б стати надання Україні Плану дій для членства в НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

До цього Кулеба говорив, що гібридна агресія Росії проти України, яка йде вже сім років була б неможлива, якби у 2014 році Україна вже перебувала в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: