«Слуга народу» розглядає на посаду міністра енергетики кандидатуру Галущенка

Читать на русском
Герман Галущенко може стати новим міністром енергетики України. Його кандидатуру сьогодні почали вивчати у Слузі народу.
Герман Галущенкофото з відкритих джерел

Парламентська фракція «Слуга народу» сьогодні приступила до розгляду кандидатури Германа Галущенка як потенційного претендента на посаду міністра енергетики України.

Про це у своєму Telegram в четвер, 22 квітня, повідомила нардеп Ольга Василевська-Смаглюк.

Вітренко заявив, що розглядатиме лише посаду міністра енергетикиВ.о. міністра енергетики Юрій Вітренко не впевнений, що розглядатиме інші пропозиції, окрім посади першого віцепрем'єра – міністра енергетики.

«Фракція скинула біографію Германа Галущенка на посаду міністра енергетики. Судячи з усього, енергетики таки в країні перевелися. Галущенко не має відношення до галузі, він юрист. Виходячи з того, в якій прекрасній позі зараз українська енергетика, призначати туди юриста добре, якщо тільки він націлений на вибивання 80 мільярдів боргів у населення за комуналку. А не на відродження втраченої галузі», - написала нардеп.

Відзначимо, посада міністра енергетики в Україні залишається вакантною вже більше року (з березня 2020-го).

Раніше очолити Міненерго хотів Юрій Вітренко. Він був призначений виконувати обов'язки міністра 22 грудня 2020 року. Однак Рада двічі провалила голосування щодо його призначення - 17 грудня 2020 року і 28 січня 2021 року.

Пізніше ВР прийняла закон, який істотно розширив повноваження в.о. міністра (практично прирівнявши виконувача обов'язків - до міністра).

Нагадаємо, у травні 2020 року Кабмін призначив Германа Галущенка віцепрезидентом ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Він залишається на цій посаді і до сьогоднішнього дня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: