Рада провалила призначення Вітренка міністром енергетики

Читать на русском
Верховна рада на засіданні 17 грудня не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики.
фото LIGA.net

Верховна рада на засіданні в четвер, 17 грудня, не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики.

Кандидатуру Вітренка підтримали лише 186 нардепів (за 226 мінімально необхідних).

Кадрові зміни у владі: з чим пов’язані урядові ротаціїЕксперт вважає, що кадрові перестановки пов’язані із намаганням влади підвищити рівень довіри, а також домовленостями між політичними групами на тлі голосування за бюджет.

Зазначимо, комітет Верховної ради з питань енергетики та комунальних послуг не підтримав призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики.

З 22 присутніх проголосували «за» лише 10. Таким чином, члени комітету вирішили передати питання про його призначення на розгляд сесійної зали Верховної ради. Для підтримки він повинен був набрати 12 голосів.

Юрій Вітренко – колишній топ-менеджер НАК «Нафтогаз України». У компанії він працював з 2002 року на різних посадах.

Наприкінці 2018 року Вітенко отримав близько 6 млн доларів премії за Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому». Однак йому виплатили лише частину коштів. Зараз Вітренко судиться з НАК «Нафтогаз» за премію в 4 млн доларів.

Нагадаємо, у листопаді цього року Кабмін звільнив главу Міненерго Ольгу Буславець і призначив в.о. міністра Юрія Бойка. Його термін виконання обов'язків міністра закінчується в січні 2021 року.

Сьогодні, 17 грудня, Верховна рада проголосувала за призначення Романа Лещенка міністром аграрної політики і продовольства України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: