Призначення міністра енергетики: чому відомство залишається без керівника

Читать на русском
Дмитро Маруничспівголова Фонду енергетичних стратегій

Верховна рада на засіданні 17 грудня не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики. У коментарі «Слово і діло» експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич зазначив, що очільник міністерства енергетики має бути рівновіддаленим від груп політичних та бізнес-інтересів.

«На мою думку, Верховна рада не оцінила кандидатуру пана Вітренка й оцінила її як досить суперечливу, бо він дійсно має певний конфлікт інтересів: судиться з державою, тому як він може на державу працювати одночасно, коли там мова йде про десятки мільйонів гривень», ‒ сказав Марунич.

Рада провалила призначення Вітренка міністром енергетикиВерховна рада на засіданні 17 грудня не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики.
Експерт пояснив, що у Верховній раді чекають на кандидата, який не буде близький до жодної із фінансово-промислових груп.

«На мою думку, суттєво зменшило вірогідність призначення кандидата на посаду міністра енергетики те, що були підозри, що він афілійований із групами інтересу, тому підтримку Верховної ради він не отримав. Треба шукати кандидатуру, яка буде рівновіддаленою від всіх фінансово-промислових груп й не буде скандальною. Я думаю, що таку кандидатуру знайти можна, але, як виявляється, це не так легко. Річ у тім, щоб в цьому були зацікавлені ключові гравці», ‒ сказав він.

Нагадаємо, у листопаді цього року Кабмін звільнив очільницю Міненерго Ольгу Буславець і призначив в.о. міністра Юрія Бойка. Його термін виконання обов'язків міністра спливає у січні 2021 року.

17 грудня Верховна рада проголосувала за призначення Романа Лещенка міністром аграрної політики і продовольства України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: