Рада вдруге провалила призначення Вітренка міністром енергетики: чи чекати зміни уряду?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Верховна рада вдруге провалила призначення Юрія Вітренка віцепрем'єр-міністром – міністром енергетики. І тут справа не стільки в самій кандидатурі, скільки в більш широких політичних процесах, які вказують на спробу почати домовлятися про зміну уряду. Таку думку в коментарі «Слово і діло» висловив політолог Ігор Петренко.

На думку експерта, очевидно, що до певної міри у фракції «Слуга народу» так і не змогли досягти остаточних домовленостей.

Рада вдруге відмовилася призначити Вітренка міністром: хто як голосувавЗа призначення Юрія Вітренка міністром енергетики сьогодні проголосували 204 нардепи, минулого разу було 186.

«Не з усіма бенефіціарами окремих груп в цій політичній силі відбулося погодження», – сказав Петренко.

Петренко припустив, що це голосування вказує на ширші політичні процеси.

«Це питання якихось торгів за щось більше або намагання розхитати ситуацію з урядом і схиляти більше до того, що треба не точково призначати окремих людей, а вести перемовини щодо зміни уряду. І, звичайно ж, намагання здобути собі якісь преференції в масштабах всього уряду, а не за окремими призначеннями», – пояснив політолог.

Ситуація довкола Дубінського тут також відіграє не останню роль, зауважив Петренко, оскільки нардеп є медійною особою і критично важливим та зручним для Коломойського.

«Я думаю, що це один з пазлів, але насправді питання більш широкого контексту і намагання хитати ситуацію до того, щоб схилити президента до думки, що треба в цілому змінювати уряд», – наголосив Ігор Петренко.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Кабінет міністрів призначив колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики. Пізніше він заявив, що піде з Міненерго, якщо його не призначать міністром.

Раніше «Слово і діло» писало, що Кабмін запровадив держрегулювання тарифів на газ та розбиралося, хто від цього виграє.

Також ми писали, які перспективи судових справ проти Кабміну через ціну на газ по 6,99 грн за кубометр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: