Посла США в Росії відкликали до Вашингтона для консультацій – Білий дім

Читать на русском
Прессекретар не уточнювала, чи намічаються зустрічі посла в РФ Саллівана з президентом Джозефом Байденом
Посол США в Росії Джон СалліванAssociated Press

Посол Сполучених Штатів у Росії Джон Салліван відкликаний до Вашингтона для проведення консультацій з представниками Адміністрації президента США Джозефа Байдена. Також посол має намір відвідати сім'ю, після чого повернеться до виконання своїх обов'язків.

Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі на брифінгу у Вашингтоні.

«Так, наміри абсолютно такі. Він приїде додому на цьому тижні для того, щоб побачитися з сім'єю - наскільки я знаю, він не був вдома приблизно рік - а також зустрітися з членами нової адміністрації, з якими він не мав можливості проконсультуватися з того моменту, як погодився продовжувати працювати на своїй посаді», - розповіла Псакі.

Ера Байдена: що зміниться для УкраїниПозитив обрання президентом США Джо Байдена для України в тому, що співпраця між двома державами однозначно пожвавиться. Наскільки вона буде успішною – прогнозував політолог Олександр Радчук.

Прессекретар не уточнювала, чи намічаються зустрічі посла з президентом Байденом, проте зазначила, що він буде говорити з членами нової адміністрації в Державному департаменті США і Раді національної безпеки Білого дому.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. У Білому домі уточнили, що санкції вводяться за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Міністерство закордонних справ Росії у якості реакції на нові санкції США викликало «на килим» посла США і пообіцяло «жорсткі заходи у відповідь».

Пізніше Міністерство закордонних справ Росії опублікувало санкції проти США у відповідь на прийняті Вашингтоном 15 квітня санкційні заходи. Серед цих санкцій була рекомендація Вашингтону про відкликання посла для консультацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: