США замислилися щодо розширення санкцій проти Росії – Bloomberg

Читать на русском
У США хочуть посилити введені нещодавно санкції - в тому числі завдати сильнішого удару по російському держборгу
Білий дімФото РІАН

Адміністрація президента США Джозефа Байдена вже задумалася про те, щоб розширити санкції проти Росії, введені 15 квітня 2021 року.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, яке посилається на свої джерела, розширення санкцій може вдарити в першу чергу по вторинному ринку рублевих облігацій, випущених російськими держбанками. Також обмежувальні заходи можуть вдарити по російському державному боргу в цілому.

Нинішні санкції стосуються тільки первинного ринку рублевих облігацій, а також боргових зобов'язань РФ, випущених після 14 червня 2021 року Центробанком Росії, Фондом національного добробуту РФ або Мінфіном РФ.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. У Білому домі уточнили, що санкції вводяться за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Міністерство закордонних справ Росії у якості реакції на нові санкції США викликало «на килим» посла США і пообіцяло «жорсткі заходи у відповідь».

Пізніше Міністерство закордонних справ Росії опублікувало санкції проти США, запроваджені у відповідь на прийняті Вашингтоном 15 квітня санкційні заходи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: