З'ясувалося, про що говорив Зеленський з генсеком ООН

Читать на русском
Україна однією з перших підтримала заклик генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша про припинення вогню на час пандемії.

Україна однією з перших підтримала заклик генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша про припинення вогню на час пандемії.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у розмові з головою ООН у середу, 21 квітня, повідомляє пресслужба глави держави.

Співрозмовники особливу увагу приділили ситуації з безпеки на сході України, з огляду на збільшення військової присутності РФ уздовж українського кордону та на тимчасово окупованих територіях.

Зеленський подякував Гутеррішу за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та її мирних зусиль.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Хочу ще раз висловити підтримку вашому торішньому заклику про припинення вогню на період пандемії COVID-19. Україна однією з перших підтримала цей заклик і робила все можливе для його втілення, починаючи з липня 2020 року», - сказав президент.

Зеленський поінформував Гутерріша про створення в Україні Центру протидії дезінформації, який має стати міжнародним хабом боротьби із деструктивним інформаційним впливом.

Крім того, Зеленський нагадав, що ініціатива Кримської платформи, яка буде запущена самітом у серпні, поверне до міжнародного порядку денного питання деокупації Криму і стане механізмом для захисту прав людини на окупованому півострові.

Президент також наголосив на важливій практичній ролі у відстеженні ситуації в Криму і на інших тимчасово окупованих територіях України, яку відіграє Моніторингова місія ООН з прав людини.

Раніше Зеленський заявив про те, що Європа і США готові посилити санкції проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: