У мережі обговорюють відеозвернення Зеленського щодо Донбасу

Читать на русском

Відеозвернення Володимира Зеленського до Путіна. Як на нього відреагували в соцмережах, розібралося Слово і діло.
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський пізно ввечері 20 квітня випустив відеозвернення щодо загострення ситуації на Донбасі. «У наших державних кордонів сконцентрована велика кількість російських військ. Офіційно Росія називає це навчаннями. Неофіційно весь світ називає такі речі шантажем», – сказав Зеленський. При цьому він зазначив, що Україна не хоче війни, але готова до неї.

Зеленський також заявив, що Україну підтримують міжнародні партнери, зокрема, США, Франція, Німеччина, Велика Британія, Туреччина: «Вони прекрасно бачать справжні мотиви Росії. Готові підтримувати нас фінансово. Готові вводити все більше жорстких санкцій і приймати жорсткі резолюції. Це правильно, необхідно, і за все це Україна щиро вдячна».

Наприкінці Зеленський російською мовою звернувся до Росії і особисто Володимира Путіна. «Вчора і сьогодні на засіданнях радників «нормандської четвірки» і підгрупи з безпеки в ТКГ обговорювалося відновлення режиму повного припинення вогню, але, незважаючи на підтримку всіх сторін, Росія відмовилася підтримати спільну заяву. При цьому пролунала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію. А що мені розуміти? Я кожен місяць там буваю. Пане Путін! Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», – сказав президент.

Що про це відеозвернення думають в соцмережах – в добірці «Слово і діло».

«У переддень завтрашнього послання Путіна Зеленський записав промову. Промова – явна реакція на те, що завтра буде озвучено і зроблено президентом РФ. Але в промові чітко видно і зрозуміло: історія з переговорами, Мінськом і всім іншим закінчилася. Зеленський, який всі ці роки ретельно підбирав слова щодо Путіна, його ролі у війні, сьогодні, злегка, нахамив йому: давши зрозуміти, що він відповідає за війну, він проти миру і, поставивши його не на роль посередника (яку завжди намагалася грати РФ на Донбасі), а на роль безпосередньої сторони конфлікту», – написав Vikas Ogi.

«Зеленський запросив Путіна на стадіон, а точніше – на фронт. Президент України закликав Путіна зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна. Путін же готовий із Зеленським говорити тільки про одне – про капітуляцію України. Слухавку він не бере. У переговорах Макрона і Зеленського + скайпом Меркель ВВХ відмовився брати участь. Росія гримить зброєю на російсько-українському кордоні. Путін не хоче переговорів із Зеленським. Це потрібно зрозуміти Зеленському та вибудовувати свою стратегію, яка не передбачає вмовляння і пританцьовування перед Путіним», – написав Сергій Руденко.

«Зеленський намагається сказати/показати, що нація встане на захист територіальної цілісності і всього іншого. Але чи так це насправді? Він каже, що Україна 2021 сильно відрізняється від України 2014. І це так. Тепер же люди знають ціну війні. Знають, що таке втрати, і я зараз не про фінансово-матеріальне становище. Люди знають, що краще поганий мир, ніж хороша війна, ніж будь-яка війна. Людина, яка стала президентом майже два роки тому – великий дурень», – вважає Олеся Медведєва.

Нагадаємо, до другої річниці дебатів на стадіоні «Слово і діло» писало, що зараз з претензіями, які Володимир Зеленський пред'являв Петру Порошенку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: