Представники «нормандської четвірки» обговорили повернення до припинення вогню на Донбасі – ОПУ

Читать на русском
Радники лідерів країн схвалили ідею повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі
Ілюстративне фотоУкраїнські новини

На відеоконференції політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» 18 березня 2021 року пройшло обговорення до повернення в режим повного припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента України.

З боку України у зустрічі брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак. Він запропонував на рівні «нормандської четвірки» випустити спільну заяву з приводу повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який був встановлений з 27 липня 2020 року.

«Україна як ніхто зацікавлена в поверненні до режиму тиші, оскільки через його порушення гинуть саме українські військові та цивільні громадяни на українській землі», - заявив він.

Окрім того, Єрмак запропонував скликати 19 березня засідання групи з питань безпеки ТКГ для того, щоб підтвердити готовність сторін до забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки українських військових загинули на Донбасі за час перемир'я з 27 липня.

Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: