Наєв назвав кількість російських солдатів на кордоні з Україною

Читать на русском
Наєв зазначив, що станом на 16 квітня РФ зосередила на кордоні 47 батальйонно-тактичних груп.
Сергій НаєвFacebook

Рівень військової загрози з боку Росії оцінюється, як високий. Загальна чисельність військ Росії на українському кордоні перевищила 103 тисячі військовослужбовців.

Про це заявив командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Рівень тієї військової загрози, який зараз знаходиться навколо українських кордонів, він виріс, але в цей час критична лінія не перейдена. Ми зараз не бачимо утворення наступальних угруповань», — сказав він.

Наєв додав, що ЗСУ готові до найгіршого варіанту розвитку подій.

«Тому що коли ЗСУ готові до вирішення ситуації за найгіршим варіантом, ми будемо готові до вирішення ситуації менш складної», — підкреслив він.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

Наєв також зазначив, що на 16 квітня РФ зосередила на кордоні 47 батальйонно-тактичних груп.

«Ми ще очікуємо наближення близько 9-10 батальйонно-тактичних груп і загальна чисельність буде 110 тисяч військових РФ... У даній ситуації ми вживаємо заходів стримування розростання військової ескалації навколо державного кордону України. Ми разом з РНБО діємо за єдиним планом, щоб стабілізувати ситуацію. І в тих загрозливих напрямках не дати перевагу противнику за чисельністю», - повідомив він.

Нагадаємо, за даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною найзначніше число військ з 2014 року.

Раніше в Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ, а також прокоментували попередження США про відповідальність за агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: