Україна дала російському дипломату три дні для виїзду з країни

Читать на русском
МЗС України дало російському дипломату Чернікову три дні, щоб покинути країну. Це - відповідь України на затримання в РФ консула Сосонюка.
Російське посольство у Києві24tv.ua

Міністерство закордонних справ України направило ноту посольству РФ в Україні про оголошення небажаною особою одного з радників посольства. Він повинен протягом 72 годин покинути Україну.

Про це в понеділок, 19 квітня, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

У МЗС пояснили, чому не розривають з РФ дипломатичні відносиниМЗС керується інтересами українців, які їздять в РФ - у разі якихось неприємностей тільки консульська служба може прийти їм на допомогу

«Сьогодні МЗС України направило ноту про оголошення одного з радників посольства Російської Федерації в Києві небажаною особою в зв'язку з діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом. Він повинен покинути територію нашої держави протягом 72 годин», - сказав Ніколенко.

Він додав, що зараз також вирішується питання повернення до України українського консула з Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, 16 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка. У ФСБ Росії завили, що він був затриманий «при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ».

В Україні назвали затримання консула Сосонюка грубою провокацією.

Прессекретар МЗС Олег Ніколенко повідомив, що у відповідь старший дипломат посольства Росії в Києві повинен покинути територію України.

Заступник голови МЗС Євген Єнін 18 квітня уточнив, що мова йде про радника посольства РФ в Києві Чернікова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: