Розкрадання в «Укроборонпромі»: Верещук провалила обіцянку про створення ТСК

Читать на русском
Ірина Верещук пообіцяла ініціювати створення ТСК з приводу розкрадань в Укроборонпромі, але не зробила цього. Більше про обіцянки депутатів читайте на сайті Слово і діло.
Ірина ВерещукСлово і діло

Член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, народний депутат від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук не виконала обіцянку ініціювати створення тимчасової слідчої комісії щодо розкрадань в «Укроборонпромі».

Згадану обіцянку політик дала ще у жовтні 2019 року, нагадує «Слово і діло».

«Ми будемо ініціювати ТСК саме з цих питань, розкрадання з 2014 року», – сказала Верещук журналістам у кулуарах Ради.

За півтора року (станом на 19 квітня 2021) ані Іриною Верещук, ані її однопартійцями не було ініційовано створення ТСК із питань розкрадань в «Укроборонпромі». Народний депутат не називала конкретних причин, чому не змогла реалізувати сказане.

Оскільки конкретних термінів створення ТСК депутат не називала, у випадку реєстрації подібних ініціатив у майбутньому, статус обіцянки може бути переглянуто.

Ірина ВерещукВіце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Відзначимо, що на сьогоднішній день в Ірини Верещук накопичилося 170 обіцянок, 27 з яких вже виконані, 13 – провалені, основна частина публічно озвучених зобов'язань ще не отримали статусу, і перебувають у рубриці «в процесі» – тобто, можуть бути як виконані, так і провалені нардепом упродовж каденції. Ознайомитися з повним переліком обіцянок Верещук або будь-якого з її колег по фракції та по парламенту можна в розділі «Верховна рада» на порталі «Слово і діло».

Нагадаємо, у лютому 2019 року журналісти Bihus.info опублікували масштабне розслідування щодо розкрадання в оборонному комплексі України. За оцінкою розслідувачів, на схемі посадовці «заробили» щонайменше 250 млн грн.

Учасниками схеми із розкраданнях в оборонному комплексі називали заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря і директора «Укроборонпрому» Павла Букіна. У вказаній схемі також нібито були задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: