Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла ініціювати створення ТСК з приводу розкрадань в "Укроборонпромі"

17 жовтня 2019 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла ініціювати створення ТСК з приводу розкрадань в "Укроборонпромі". "…Ми будемо ініціювати ТСК саме з цих питань, розкрадання з 2014 року", – сказала Верещук (відео з 0:38 по 0:45).
Не виконано
Сказано 17 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/KiE3KCUBWlY?t=38
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_temp_komitis
  • https://youtu.be/Wv8rZmDe2ew?t=1900
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_temp_komity?pidid=3211

Результат

Станом на 16 квітня 2021 року ТСК з питань розкрадань в "Укроборонпромі" з 2014 року не було ініційовано Іриною Верещук. Варто зазначити, що народний депутат ані анонсувала, ані називала конкретних причин неможливості реалізації попередньо озвученого зобов'язання.

Відповідно до пункт 2.3.3.1 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки на момент перевірки немає свідчень зрушення у напрямку виконання обіцяного або чітких коментарів з боку народного депутата щодо об'єктивних причин неможливості її реалізації.

20 квітня 2021 року в інтерв'ю Ірина Верещук прокоментувала статус обіцянки, заявивши про те, що створить ТСК по Укроборонпрому після закриття ТСК з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів. Вона зазначила, що її членство у цьому ТСК не дозволяє ініціювати створення обіцяного ТСК.

"А тепер щодо ТСК. Я є членом ТСК і закон дозволяє буди лише один раз членом ТСК: або треба вийти з цього ТСК, або, на жаль, перебувати у тому, що є. Я є членом ТСК по підривах на складах. Воно було дуже ургентне і я туди вступила і досі є членом. Як тільки я завершу там своє перебування ми створимо ТСК по Укроборонпрому", - зафіксовано у відео (33:15 - 33:40).

Враховуючи той факт, що зобов'язання створення ТСК по Укроборонпрому було оголошено до факту членства народного депутата у ТСК з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів, а також факту можливості ініціювання нового ТСК без входження у нього, статус обіцянки не змінюється, а зобов'язання залишається невиконаним.