Реформа «Укроборонпрому»: які зміни можуть поліпшити ситуацію в ОПК

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Наступного року «Укроборонпром» трансформують у холдингові компанії, а державний концерн припинить своє існування. У коментарі «Слово і діло» політолог Сергій Грабський пояснив, що такі зміни допоможуть оптимізувати та пришвидшити процес виконання державного оборонного замовлення.

««Укроборонпром» фактично є уособленням радянської системи та її підходу. Жодні спроби трансформувати концерн не дали бажаних результатів й не показали ефективності. У таких змінах є сенс, бо це може зменшити час на виконання замовлення, яке спочатку йде на концерн, а потім його спускають вниз і розподіляють по підприємствах», ‒ додав Грабський.

Політолог переконаний, що трансформація концерну оптимізує відносини між замовником та споживачами.

«Укроборонпром» припинить своє існування в наступному році – глава концернуНовопризначений керівник Укроборонпрому Юрій Гусєв заявив, що в 2021 році державний концерн припинить своє існування.

«Можливо, будуть створюватися компанії у певному сегменті ринку, як-от, наприклад, виготовлення броньованих автомобілів, техніки, боєприпасів чи створення та продаж ракет. Тобто таким чином можна зменшити бюрократичну складову. Це також і зменшення навантаження на бюджет. Це, фактично, оптимізація процесів, внаслідок якої ми, можливо, заощадимо гроші, зменшимо інтереси певних груп та пришвидшимо час, за який вирішується питання», ‒ сказав експерт.

Нагадаємо, 3 грудня президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва генеральним директором «Укроборонпрому».

Напередодні Кабмін погодив його звільнення з посади голови Херсонської облдержадміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: