Затримання українського консула в РФ: МЗС України готує відповідь

Читать на русском
Затримання в Санкт-Петербурзі консула Олександра Соснюка - це чергова провокація Росії. Український МЗС вже готує відповідь РФ.
Євген Єнінфото РБК-Україна

Затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України - це чергова провокація Росії. Український МЗС вже готує відповідь для дипломатів РФ.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у суботу, 17 квітня, передає УНН.

Росія намагається показати, що ми повинні боятися – ЗеленськийРосія намагається провокувати Україну і хоче, щоб українці боялись. Стягування російських військ до українських кордонів президент України Володимир Зеленський вважає тиском.

«Чергова провокація держави агресора щодо України на тлі військової ескалації уздовж кордонів України і на території тимчасово окупованого Криму. Відповідно до існуючої практики і на основі принципу взаємності українська сторона готує відповідь щодо російських дипломатів», - сказав Енин.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що ФСБ РФ затримала у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Соснюка.

Як заявили в ФСБ, дипломата затримали нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

У російській спецслужбі додали, що до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: