Росія пригрозила депортувати 150 тисяч українців

Читать на русском
Згідно зі статистикою, на території Росії перебуває понад мільйон нелегалів, 152 тисячі з яких - це українці
Ілюстративне фотоФото РІАН

Росія висунула країнам СНД ультиматум: низка держав повинні до 15 червня забрати з Росії своїх громадян, які знаходяться там незаконно. Інакше Москва депортує цих нелегалів і закриє кордони з країнами, які не заберуть всіх своїх громадян-нелегалів.

Про це на засіданні Міжпарламентської асамблеї СНД заявив перший заступник міністра внутрішніх справ РФ Олександр Горовий, повідомляє РБК.

«Ніякої правозастосовної практики до громадян інших держав за порушення міграційних режимів застосовуватися не буде», — зазначив він.

Країна-проблема. Колонка Леоніда ШвецяІнша проблема, з якою Україні по-любому жити, хоча хотілося б жити без неї, це те, що робить її місцями невідмітною від Росії.

Горовий також продемонстрував статистику російського міністерства внутрішніх справ, згідно з якою в РФ перебуває понад мільйон нелегалів, 152 тисячі з яких - це українці. Однак не зрозуміло, як Україна відреагує на такий ультиматум РФ, оскільки висунутий він країнам СНД, а з 2018 року діє рішення Ради національної безпеки та оборони про остаточне припинення участі України в статутних органах СНД.

Відзначається, що найбільше нелегалів, крім України, прибуло в РФ з Узбекистану (понад 332 тис.), Таджикистану (247 тис.), Азербайджану (120 тис.), Киргизстану (115 тис.), Вірменії (61 тис.), Молдови (56 тис.) і Казахстану (49 тис.).

Нагадаємо, ще 27 січня, Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про введення допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, скільки грошей перевели на батьківщину українські заробітчани за останні 10 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: