Український консул затриманий у Росії

Читать на русском
У Росії затримали українського консула Олександра Сосонюк нібито за отримання закритої інформації з баз даних ФСБ РФ.
фото з відкритих джерел

У російському Санкт-Петербурзі ФСБ затримала консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

Про це повідомила пресслужба російської ФСБ в суботу, 17 квітня.

Країна-проблема. Колонка Леоніда ШвецяІнша проблема, з якою Україні по-любому жити, хоча хотілося б жити без неї, це те, що робить її місцями невідмітною від Росії.

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації 16 квітня 2021 року в Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат - консул Генерального консульства України в м. Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк», - йдеться в повідомленні.

Як заявили в ФСБ, дана діяльність «не сумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Росії».

«До іноземного дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права», - додали в російській спецслужбі.

Нагадаємо, на цьому тижні президент США Джо Байден підписав указ про новий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, з Вашингтона вислали десять російських дипломатів.

Напередодні у Росії оголосили список дзеркальних санкцій проти США, серед яких також значиться висилка американських дипломатів.

Також повідомлялося, що Росія пригрозила депортувати 150 тисяч українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: