США скасували відправлення есмінців в Чорне море через побоювання ескалації – ЗМІ

Читать на русском
Пентагон відмовився від можливого транзиту Чорним морем двох есмінців через побоювання щодо ескалації конфлікту між Росією і Україною.
Anadolu

Пентагон відмовився від можливого транзиту Чорним морем двох есмінців через побоювання щодо ескалації конфлікту між Росією і Україною.

Між молотом і ковадлом: чи перейде Росія в атаку проти УкраїниЗростання напруженості на кордонах з Україною спричинене бажанням Росії продемонструвати свою міць і значення.

Як пише Politico, військово-морські перевезення часто змінюються в зв'язку з технічним обслуговуванням або зміною оперативних планів. Цей конкретний транзит був скасований через багато причин. Одна з них «бажання не провокувати Москву в складний час».

Як відомо, ВМС США зазвичай проводять вісім або дев'ять таких переміщень на рік.

Але наразі, через загострення, офіційні особи вирішили транзит не здійснювати, щоб уникнути зайвої ескалації.

Нагадаємо, ми писали, що США розглядають можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих тижнів – щоб продемонструвати підтримку України на тлі посиленої військової присутності Росії.

Повідомлялося, що кораблі пробудуть у Чорному морі до 4 травня.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

Раніше у березні стало відомо, що Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Україна після нової ескалації на Донбасі ініціювала розмову з усіма представниками «нормандської четвірки» - президентом РФ, президентом Франції та канцлером Німеччини.

Сьогодні, 16 квітня, президент України Володимир Зеленський разом із дружиною відвідають Францію.

Також стало відомо, що до переговорів Зеленського та Макрона може долучитися канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: