Два бойових кораблі США зайдуть у Чорне море

Читать на русском
Через стягування військ Росії до українського кордону США направлять два військові кораблі у Чорне море.
US Navy/Global Look Press

Сполучені Штати Америки наступного тижня направлять у Чорне море два своїх військових кораблі. Причина - стягування російських військ до українського кордону.

Про це пише турецьке видання NTV.

Кожен третій українець вважає високою загрозу вторгнення РФ – опитуванняПонад 30 відсотків українців вважають, що військове вторгнення Росії до України може бути цілком імовірним.

Як повідомляється, Вашингтон вже повідомив Анкару про прохід двох військових кораблів через Босфор. Кораблі зайдуть в Чорне море через наростання напруженості між Росією і Україною.

За інформацією видання, кораблі будуть залишатися в Чорному морі орієнтовно до 4 травня. Відзначимо, США повинні повідомляти Туреччину про прохід своїх військових кораблів згідно з конвенцією Монтре.

При цьому у Міноборони США плани щодо відправлення суден поки що не підтвердили.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що Росія почала стягувати війська до кордону з Україною. Зокрема, перекидання військових і техніки було помічено у Криму.

Як показало соціологічне опитування, 36% українців вважають, що військове вторгнення Росії в Україну може бути цілком імовірним. 31% опитаних оцінюють імовірність повномасштабного військового вторгнення РФ як середню, 15% - як низьку, 12% - впевнені, що такої загрози немає.

Україна після нової ескалації на Донбасі ініціювала розмову з усіма представниками «нормандської четвірки» - президентом РФ, президентом Франції і канцлером Німеччини. Однак Росія відмовилася.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: