Меркель може приєднатися до переговорів Зеленського з Макроном – ЗМІ

Читать на русском
Переговори Зеленського в Парижі з французьким колегою Еммануелем Макроном можуть пройти  за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель.
Колаж 24 каналу

Переговори президента України Володимира Зеленського з французьким колегою Еммануелем Макроном можуть пройти за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Про це з посиланням поінформоване джерело пише РБК-Україна.

Франція і Німеччина відреагували на відмову РФ відвідати засідання ОБСЄФранція і Німеччина оприлюднили заяву, в якій заявили про підтримку України і про засмучення щодо позиції Росії.

За словами джерела, «планується, що німецький канцлер віддалено візьме участь у переговорах, зустріч президентів України і Франції буде очною. Таким чином, переговори будуть тристоронніми».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський разом з дружиною відвідає Францію 16 квітня. Офіційний анонс візиту сьогодні оприлюднила пресслужба ОПУ. Еммануель Макрон прийме подружжя Зеленських в Єлисейському палаці.

Відзначимо, наприкінці березня відбулася розмова Макрона і Меркель з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої сторони, серед іншого, піднімали питання про ситуацію на Донбасі. Володимир Зеленський в цій розмові не брав участі.

Пізніше повідомлялося, що Росія відмовилася від переговорів у нормандському форматі - спільно з Україною, Францією і Німеччиною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: