Процес передачі Медведчуку полонених з ОРДЛО зупинився – Кравчук

Читать на русском
Процес передачі полонених українців, які утримуються бойовиками на Донбасі, народному депутатові Віктору Медведчуку зупинився, оскільки літак з ними не вилетів з ОРДЛО.
Фото: УНІАН

Процес передачі полонених українців, які утримуються бойовиками на Донбасі, народному депутатові Віктору Медведчуку зупинився, оскільки літак з ними не вилетів з ОРДЛО.

Про це заявив глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі «5 каналу».

У полоні в ОРДЛО перебуває 251 українець – ДенісоваУ полоні в окупантів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України.

«Це питання вже зупинилося, і дуже просто. Той літак, який мав привезти людей, не вилетів. Не тому, що немає палива чи ще чогось. Виникає просте запитання: хто летить у літаку? Ці люди мають паспорти? Вони внесені до відповідного реєстру? Це ж не просто подорож на конях - це дуже далека, причому міждержавна дорога», - зазначив Кравчук.

Він пояснив, що полонені спочатку повинні були вилетіти із Донецька до Ростова-на-Дону, потім із Ростова-на-Дону до Мінська, а потім із Мінська в Україну.

«Це вже нездійсненне питання», - додав глава делегації у ТКГ.

Кравчук наголосив, що повернення людей — завдання держави, а не Медведчука. Він припустив, що коли Медведчук береться за таку справу, він робить це заради піару.

Нагадаємо, минулого тижня представники так званих «ДНР/ЛНР» повідомили про передачу Україні полонених в односторонньому порядку. Умовою такої передачі бойовики називали обов’язкову участь у ній Віктора Медведчука.

Пізніше Леонід Кравчук заявив, що подібна заява бойовиків Донбасу щодо передачі Україні полонених є спробою ухилитися від домовленостей. І в цілому є дивною ситуацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: