Односторонньої передачі полонених з ОРДЛО не буде – Кравчук

Читать на русском
Односторонньої передачі полонених з окупованого Донбасу не буде. Про обмін можна домовлятися з ОРДЛО тільки на рівні держави.
фото Фокус

Обмін полоненими між Україною та ОРДЛО можливий тільки на державному рівні - так як було протягом усіх шести років. Односторонньої передачі заручників приватним особам, які представляють Україну, не буде.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук в ефірі «Апостроф TV».

Повернути полонених і скорегувати Мінські угоди: що Зеленський обіцяв по ДонбасуВолодимир Зеленський обіцяв зробити все, щоб закінчити війни. А також повернути всіх полонених і скорегувати текст мінських угод.

Він підтвердив, що цього місяця дійсно була інформація з боку ОРДЛО про підготовку передачі кількох людей.

У зазначений день глава української делегації в ТКГ приїхав до аеропорту «Жуляни», щоб зустріти полонених. Однак з невідомих причин літак з українськими громадянами не вилетів з Ростова-на-Дону.

Як робить висновок Кравчук, всю цю історію можна назвати «шоу» з боку ОРДЛО. Тому більше про подібний формат обміну мови йти не може.

«Ніякого обміну не було і в такому режимі, як запропоновано, не буде. Є усталений випробуваний роками режим обміну. І це робиться на рівні держави, а не на рівні приватних осіб», - заявив Кравчук.

Кравчук: головні вороги України, медіаармія Росії, Україна не бореться з війною, Медведчук та ПутінApostrophe TV

Нагадаємо, ще 16 січня представники так званих «ДНР/ЛНР» повідомили про передачу Україні полонених в односторонньому порядку.

Омбудсмен Людмила Денисова висловила готовність сприяти поверненню полонених. Вона уточнила, що мова йде про 9 людей. При цьому передача повинна була пройти 20-21 січня.

Пізніше стало відомо, що процес передачі полонених українців, утримуваних бойовиками на Донбасі, народному депутату Віктору Медведчуку зупинився, оскільки літак з ними не вилетів з ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: