Росія готувала провокацію при обміні полонених – Резніков

Читать на русском
За словами Олексія Рєзнікова, Росія спробувала під виглядом неофіційного обміну полоненими влаштувати провокацію, проте Україна зламала ці плани, навідріз відмовившись від будь-яких форматів окрім встановлених
Олексій РезніковFacebook

Росія при обміні полоненими готувала провокацію, пропонуючи передати полонених через якусь «людину, яка свято вірить в Мінські угоди». Цією людиною у підсумку виявився один з українських депутатів.

Про це розповів 18 лютого віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми «Право на владу».

«Росіяни зробили такий трюк: вони сказали, що тих дев'ять, а потім чотири людини, про яких вони декларативно говорили, - вони будуть віддаватися нібито Україні поза «мінським» і нормандським форматами. Вони сказали, що віддадуть тій людині, яка свято вірить в Мінські угоди, і назвали прізвище цього народного депутата. Це була провокація», - розповів Резніков.

Андрій ЄрмакКерівник Офісу Президента України
Єрмак пообіцяв протягом найближчих місяців повернути усіх громадян, яких утримують на території ОРДЛОСказано 13 березня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

Втім, додав міністр, від такого формату Україна відмовилася. Однак у рамках офіційного обміну глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук і Людмила Денисова, уповноважена Верховної Ради з прав людини, готові «в будь-якому місці, на будь-якому КПВВ забрати людей і надати їм медичну допомогу».

«Ми готові забрати всіх наших без будь-яких умов і обмежень», - резюмував Резніков.

Раніше президент Володимир Зеленський відреагував на обміни полоненими, які не були узгоджені з владою України. За його словами, будь-які неофіційні обміни полоненими Україна вважає провокацією.

Нагадаємо, Резніков зазначив, що Росія досить давно порушує Мінські угоди, але поки не знайдено нового переговорного майданчика, Україна не буде залишати процес, оскільки в Москві розраховують саме на такий результат подій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: