Переговори щодо обміну полоненими з ОРДЛО практично заморожені – Денісова

Читать на русском
Переговори щодо обміну полоненими з Росією зараз заморожені. Про це заявила український омбудсмен Людмила Денісова.
фото 5.ua

Будь-які переговори щодо обміну утримуваними особами між Україною і Росією на даний момент практично заморожені через позицію російської влади.

Про це уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила в ефірі Радіо «Крим.Реаліі» в рамках марафону, присвяченого Дню опору окупації Криму і Севастополя 26 лютого.

Обмін полоненими: прогрес у врегулюванні чи черговий шантаж з боку РФЧерговий обмін полоненими не відбудеться, бо Україна не може собі зараз дозволити політичні поступки, вважає експерт.

За її словами, Росія пов'язала проведення звільнення ув'язнених полонених з Мінським процесом.

«На сьогоднішній день практично заморожені переговори з приводу будь-яких обмінів. Безумовно, президент України, Офіс президента, Єрмак, Резніков на всіх майданчиках домагаються повернення наших громадян. Але, на жаль, повернення наших громадян не залежить ні від так званих ОРДЛО, ні від моєї роботи і роботи Москалькової (російський омбудсмен Тетяна Москалькова - ред.), а залежить тільки від волі президента Російської Федерації», - сказала Денісова.

Нагадаємо, глава Української делегації в ТКГ Леонід Кравчук раніше заявляв, що односторонньої передачі полонених з ОРДЛО не буде.

Перед цим глава ОПУ Андрій Єрмак розповів, чому «заморожено» обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: