У Міноборони допустили, що Росія може напасти на Україну з боку Криму

Читать на русском
Міністр підкреслив, що Росія направила до Криму 42 тисячі військовослужбовців та 110 тисяч - уздовж північно-східного кордону України.

Російська Федерація може напасти на Україну з боку Криму - на такий крок вона може піти, щоб забезпечити водопостачання півострова.

Про це міністр оборони України Андрій Таран заявив, виступаючи в підкомітеті Європарламенту з оборони, передає пресслужба відомства в середу, 14 квітня.

За його словами, дії Росії також становлять загрозу для країн Східної Європи, особливо через збільшення чисельності військ у Калінінграді.

Міністр підкреслив, що Росія направила до Криму 42 тисячі військовослужбовців та 110 тисяч - уздовж північно-східного кордону України. Тому цьогоріч можна очікувати військової провокації з російської сторони.

«Ми розглядаємо ці дії як реальну загрозу нашій національній безпеці. На наш погляд, Росія готує наступальні дії, і Крим стає можливим фронтом», - заявив він.

Міністр оборони також додав, що Росія готує Крим для потенційного зберігання ядерної зброї.

Нагадаємо, до окупованого Криму Росія додатково перекинула 15-25 тисяч своїх військових. За оцінкою місії США в ОБСЄ, чисельність військовослужбовців Росії на півострові становить 31 500 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: