У Держдепартаменті повідомили подробиці зустрічі Кулеби і Блінкена

Читать на русском
Сторони обговорили агресивну поведінку Росії та важливість українських реформ, у тому числі антикорупційної боротьби
Зустріч Кулеби та БлінкенаВідкрите джерело

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Брюсселі обговорили російську агресію, а також важливі українські реформи та боротьбу з корупцією.

Про це повідомляє сайт Державного департаменту США.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

«Блінкен підтвердив незмінну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в умовах триваючої російської агресії. Держсекретар також висловив стурбованість у зв'язку з умисними діями Росії, спрямованими на ескалацію напруженості з Україною, в тому числі завдяки агресивній риториці та дезінформації, порушенням режиму припинення вогню, а також рух російських військ в окупованому Криму і вздовж кордонів України», - йдеться в повідомленні.

Іншими темами для бесіди глав дипломатичних відомств стали «важливість просування верховенства права та економічних реформ для зміцнення українських інститутів, підтримки зусиль у боротьбі з корупцією, антикорупційних зусиль, а також її прагнення до євроатлантичної інтеграції».

Ми писали про те, що державний секретар США Ентоні Блінкен повертається до столиці Бельгії менш ніж через місяць після першого візиту, щоб обговорити з представниками Європейського Союзу питання, пов'язані з Україною, Росією, Іраном і Афганістаном.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в процесі засідання Комісії Україна-НАТО 13 квітня запропонував країнам-членам Альянсу програму з десяти кроків, спрямованих на підтримку України в умовах ескалації ситуації на українських кордонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: