США готові відновити діалог з Китаєм в питаннях збереження клімату - Блінкен

Читать на русском
Адміністрація 46-го президента США Джо Байдена готова відновити діалог з Китаєм по окремих питаннях, що становлять взаємний інтерес, зокрема, щодо збереження клімату та протистояння глобальному потеплінню.
Фото: AFP

Адміністрація 46-го президента США Джо Байдена готова відновити діалог з Китаєм по окремих питаннях, що становлять взаємний інтерес, зокрема, щодо збереження клімату та протистояння глобальному потеплінню.

Про це заявив новий державний секретар США Ентоні Блінкен під час своєї першої пресконференції.

Вибори в США: якою буде зовнішня політика БайденаНова адміністрація США зосередиться на внутрішній політиці, а змін у зовнішній політиці варто очікувати після завершення пандемії, вважає експерт.

«Не секрет, що взаємини між Сполученими Штатами та Китаєм, можливо, в майбутньому стануть найважливішими відносинами у світі. Це сформує майбутнє, в якому ми всі житимемо. І все частіше ці відносини набувають певних аспектів протистояння, конкуренції, але також і співробітництва», - зазначив Блінкен.

Він уточнив, що взаємодія відбуватиметься у сферах, де обидві країни поділяють спільний інтерес, намагаються працювати разом, «у тому числі в питаннях клімату».

Держсекретар підкреслив, що співпраця в цій сфері буде в інтересах не тільки США й Китаю, але й усієї цивілізованої спільноти.

Блінкен також додав, що Сполучені Штати мають стурбованість по багатьох питаннях, щодо політики Китаю, які необхідно опрацювати.

Нагадаємо,26 січня американський Сенат проголосував за призначення Ентоні Блінкена на посаду нового державного секретаря США.

Раніше він заявляв, що команда нового президента підтримує надання Україні летальної зброї і готова це забезпечити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: