Блінкен звинуватив Китай у виході коронавірусу з-під контролю

Читать на русском
У підсумку, зазначив держсекретар, вірус вийшов з-під контролю швидко і з більш руйнівними наслідками, ніж могло б бути
Ілюстративне фотоGetty Images

Державний секретар США Ентоні Блінкен звинуватив Китай в тому, що коронавірус вийшов з-під контролю. За його словами, недостатня прозорість Китаю щодо інформування світу про захворювання призвела до тяжких наслідків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інтерв'ю Блінкена телеканалу NBC.

«Я думаю, що Китай знає, що на ранніх стадіях COVID не робив того, що потрібно було зробити, а саме - в режимі реального часу надавати доступ міжнародним експертам, в режимі реального часу обмінюватися інформацією, в режимі реального часу - забезпечити справжню прозорість», - заявив Блінкен.

У підсумку, зазначив держсекретар, вірус вийшов з-під контролю швидко і з більш руйнівними наслідками, ніж могло б бути. Крім того, Блінкен заявив, що хотілося б отримати від Всесвітньої організації охорони здоров'я більш переконливий звіт про причини виникнення коронавірусу, оскільки попередній документ, в якому не відображається роль Китаю у виникненні та поширенні коронавірусу, викликає багато питань.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: