Названо кандидата на посаду радника Байдена щодо Росії

Читать на русском
Президент США Джо Байден розглядає питання про призначення Метью Рожанські директором Ради національної безпеки щодо Росії.
Метью РожанськіФото: Олександр Щербак \ ТАСС

Старшим директором Ради національної безпеки Білого дому щодо Росії може стати Метью Рожанські, який очолює Інститут перспективних російських досліджень ім. Джорджа Кеннана при Центрі ім. Вудро Вільсона (Вашингтон).

Про це повідомляє портал Axios, посилаючись на власне джерело.

Маркарова розповіла про організацію зустрічі Зеленського з БайденомУкраїнські дипломати, а також Офіс президента працюють над над організацією зустрічі президентів України і США - Володимира Зеленського та Джо Байдена.

За інформацією видання, кандидатуру Рожанські розглядають в адміністрації президента США Джо Байдена.

У публікації йдеться, що передбачуваний новий радник є висококласним експертом щодо Росії. При цьому раніше Рожанські виступав прихильником пом'якшення політики щодо РФ, щоб уникнути «неприйнятних ризиків» для США.

Як пише Axios, американських прихильників силового підходу до діалогу з РФ турбує можливе призначення Рожанські.

У виданні також нагадали, що Рожанські у 2017 році, коментуючи ситуацію на Донбасі, заявив, що США зацікавлені у врегулюванні збройного конфлікту в регіоні. Він також запропонував Вашингтону в ході переговорів відкласти питання про Крим і зайняти в ньому позицію «тривалого невизнання».

Нагадаємо, 17 березня Байден в ефірі телеканалу ABC ствердно відповів на запитання ведучого про те, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: