Законопроєкт Зеленського щодо ОАСК скорегують до другого читання – Малюська

Читать на русском
Законопроєкт Володимира Зеленського про скорочення повноважень ОАСК допрацюють до другого читання.
Слово і діло

Законопроєкт Володимира Зеленського, який передбачає скорочення повноважень Окружного адміністративного суду Києва, скорегують до другого читання.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів міністр юстиції Денис Малюська.

«Безумовно, варто скорочувати (повноваження ОАСК – ред.). Питання тільки в формі такого скорочення. Законопроєкт точно ще буде дискутуватися, ми і самі зараз його аналізуємо з точки зору наслідків. Велика ймовірність, що ми спробуємо з колегами з парламенту його трохи скорегувати при підготовці до другого читання. Підхід правильний, однозначно, але є побоювання від Верховного суду, що кількість справ, які зберуть під ОАСК, занадто велика, щоб вони могли їх якісно розглядати. Вони просять придумати якісь додаткові фільтри, щоб таку кількість зменшити», – сказав міністр.

За його словами, робота над законопроєктом ведеться разом з Офісом президента і комітетом Верховної ради.

Нагадаємо, Володимир Зеленський вніс до парламенту три законопроєкти по судовій системі, серед них про скорочення повноважень ОАСК. У разі його ухвалення, всі судові суперечки, в яких оскаржуються акти центральних органів виконавчої влади, державних регуляторів і будь-якого іншого суб'єкта владних повноважень прибираються з виключної підсудності ОАСК і передаються Верховному суду. Судом апеляційної інстанції в таких суперечках буде Велика палата Верховного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: