В МЗС прокоментували можливість включення США до «нормандського формату»

Читать на русском
Повноцінна участь та включення Сполучених Штатів до нормандського формату можливі лише за згодою усіх сторін. Однак РФ наразі на це не погоджується.
Фото з відкритих джерел

Повноцінна участь та включення Сполучених Штатів до «нормандського формату» можливі лише за згодою усіх сторін. Однак РФ наразі на це не погоджується.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«Нормандське» дежавю: чи поверне Україна території ОРДЛО в 2021 роціПовернення, замороження чи миротворці? Які шанси та передумови для зрушення питання повернення тимчасово окупованих територій Донбасу у 2021 році – аналізував політолог Олександр Радчук.

Він зазначив, що з 2014 року США брали активну участь у підтримці України проти російської агресії, у спробах урегулювати конфлікт і на Донбасі, і в питанні окупації Криму.

«Я передбачаю, що США будуть ще активніші на цьому треку, але у якому форматі - це питання переговорів. Що стосується повноцінної участі США у нормандському форматі, то треба пам'ятати, що є людина, яка точне не буде від такої участі щасливою - це президент РФ. А формат не розширюється за бажанням окремих учасників, він може бути змінений лише консенсусом», - повідомив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба провів першу розмову з новим державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном, в ході якої дипломати обговорили стратегічну співпрацю обох країн у майбутньому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: