Німеччина допоможе Україні в обмін на скасування санкцій щодо «Північного потоку-2» – ЗМІ

Читать на русском
Берлін ініціював закриті переговори з адміністрацією американського президента Джозефа Байдена з цього питання
Уряд ФРНdepositphotos.com

Німеччина готова більш енергійно та істотно допомагати Україні, якщо США відмовляться від введення санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2», в будівництві якого бере активну участь і ФРН.

Про це повідомляє 18 березня німецьке видання Handelsblatt з посиланням на джерела в Кабінеті міністрів ФРН.

Згідно з інформацією видання, саме про це йшлося під час переговорів влади ФРН з владою США 18 березня. У Берліні заявили, що неодноразово вказували на необхідність збереження української ролі в транзиті газу - з цим тісно пов'язана доля української економіки.

З урахуванням того, що Німеччина бере участь у будівництві СП-2 і не підтримує санкції США проти компаній - учасників будівництва, Берлін ініціював закриті переговори з адміністрацією американського президента Джозефа Байдена з цього питання; причому, як зазначає видання, німецька влада жодного разу офіційно не заявляла про ці переговори і не інформувала про їх хід.

Нагадаємо, 18 березня США застерегли всіх учасників російського проєкту «Північний потік-2» від продовження робіт. Зокрема, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що будь-які спроби участі в цьому проєкті і його будівництва відслідковуються, і покарання послідує негайно.

Раніше в Державному департаменті США підтвердили інформацію про те, що адміністрація нового президента США Джозефа Байдена має намір докласти всіх зусиль, щоб заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: