НАБУ і САП просять заарештувати брата голови Окружного адмінсуду Києва

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку скерували до суду клопотання про обрання запобіжних заходів двом затриманим адвокатам.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять взяти під варту двох адвокатів, затриманих за підозрою у підбуренні до дачі 100 тисяч доларів неправомірної вигоди голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурори САП та детективи НАБУ наполягають на застосуванні до адвокатів, підозрюваних у підбурюванні до надання неправомірної вигоди у сумі 100 тисяч доларів за вирішення питання з винесенням рішення у справі, яка слухається в Окружному адміністративному суді Києва, запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 70 млн грн та 14 млн грн відповідно», – інформують у прокуратурі.

За даними «Слово і діло», брату голови ОАСКу Вовка, адвокату Юрію Зонтову детективи НАБУ і прокурори САП просять арешт із альтернативою 70 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ затримало рідного брата голови ОАСК Вовка через нібито одержання 100 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці гроші нібито мали передати саме керівнику суду за те, щоб той вирішив питання про задоволення позову юридичної особи іншим суддею ОАСК. Під час обшуків в офісі брата Вовка детективи НАБУ виявили велику кількість готівкових коштів.

Пізніше двом адвокатам повідомили про підозру в підбуренні до дачі 100 тисяч доларів хабара керівнику ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: