Україна в ТКГ попросила видалити з групи запрошену Росією «експертку»

Читать на русском
Україна на засіданні підгрупи ТКГ попросила видалити запрошену Росією з окупованого Донецька експертка Майю Пирогову.
фото з відкритих джерел

Українська сторона на сьогоднішньому засіданні підгрупи ТКГ попросила видалити «запрошену» з окупованого Донецька російською стороною «експертку» Майю Пирогову.

Про це повідомив член української делегації у Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 16 березня.

План щодо Донбасу: в ТКГ озвучили варіанти дій РФУкраїнська делегація в ТКГ допускає три варіанти дій Росії щодо Донбасу, зокрема - щодо нового плану.

«Робоча група ТКГ з політичних питань сьогодні працювала лише одну годину. Модератор групи від ОБСЄ посол Морель оголосив перерву на прохання української сторони. Ніякого демаршу, просто Україна, в повній відповідності з Мінськими угодами, попросила ОБСЄ видалити з групи запрошену запрошеними з Донецька російською стороною «експертку» Майю Пирогову. Ця громадянка в Україні була засуджена за тероризм на 10 років і оголошена в розшук», - написав він.

За словами Гармаша, подібні «учасники» засідань «делегітимізують переговори, чим, власне, позбавляють їх сенсу».

«Оскільки посол Морель заявив, що це не в його компетенції, то ми попросили перерву, поки це питання не врегулює ТКГ, до компетенції якої, за словами представника ОБСЄ, входять подібні проблеми», - додав представник України в ТКГ.

Нагадаємо, раніше глава Української делегації в ТКГ Леонід Кравчук оцінив перспективу повномасштабної російсько-української війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: