Не хотілося б вводити в Україні комендантську годину – Разумков

Читать на русском
Разумков нагадав, що для введення комендантської години потрібне оголошення надзвичайного стану
Дмитро РазумковСтрана

У влади немає бажання вводити в Україні комендантську годину через коронавірус, та й з її введенням ситуація досить непроста.

Про це заявив голова Верховної ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я б не хотів, щоб це сталося. Для введення комендантської години потрібно оголошувати надзвичайний стан», - сказав він.

Карантин в Україні: які обмеження і як довго будуть діяти в облцентрахЯкі карантинні обмеження і на який термін запровадили в обласних центрах України, розібралося Слово і діло.

Разумков нагадав, що для введення надзвичайного стану потрібен указ президента України, після цього рішення приймається на засіданні Верховної Ради України, і тільки в разі її позитивного рішення можна говорити про введення НС і, відповідно, про введення комендантської години.

«Це досить непростий процес. Мені б дуже не хотілося, щоб навіть у зв'язку з COVID-19 ми змушені були піти на такий захід», - зазначив політик.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не планують вводити комендантську годину через ситуацію з коронавірусом незалежно від тяжкості епідеміологічної ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: