Чи будуть в Україні вводити комендантську годину – коментар Степанова

Читать на русском
За словами міністра охорони здоров'я, Україні зараз достатньо адаптивного карантину, який приносить певні результати.
Міністр охорони здоров'я Максим СтепановВідкрите джерело

В Україні не планують вводити комендантську годину через ситуацію з коронавірусом незалежно від тяжкості епідеміологічної ситуації.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми ніколи не вели таких розмов. Введення комендантської години, якщо говорити навіть чисто юридично, можливо тільки якщо на території країни буде введено надзвичайний стан. Там є відповідний механізм введення цього надзвичайного стану, узгодження відповідно Верховною Радою, затвердження президентом, після чого можуть бути введені такі заходи», - сказав він.

Карантин в Україні: які обмеження і як довго будуть діяти в облцентрахЯкі карантинні обмеження і на який термін запровадили в обласних центрах України, розібралося Слово і діло.

За його словами, зараз достатньо адаптивного карантину, який приносить певні результати.

«Виходячи з ситуації, яка у нас є, з нашої стратегії, ви можете бачити ефективність нашого плану адаптивного карантину, оскільки вірус розвивається по регіонах, областях. Спочатку була Івано-Франківська область, Чернівецька область, потім почали приєднуватися інші області, але водночас стабілізується ситуація в перших двох. Тут є інша річ: все що нам потрібно, щоб дотримувалися ті карантинні заходи, які є», – сказав він.

Нагадаємо, з 5 квітня Київ вводить обмеження на роботу метрополітену і наземного громадського транспорту. Як мінімум до 16 квітня в ньому будуть перевозити тільки за спеціальними перепустками.

Також зазначимо, влада Києва не виключає можливості продовження локдауну після 16 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: