Вибори на 87-му окрузі: в СН висловилися щодо ситуації на дільницях

Читать на русском
Слуга народу закликала поліцію провести неупереджене розслідування порушень на виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області під час довиборів до Ради.
Олександр Корнієнкоsluga-narodu.com

Партія «Слуга народу» закликала правоохоронні органи провести неупереджене розслідування порушень на виборчому окрузі №87 у Івано-Франківській області під час довиборів до Ради.

Про це заявив голова політсили Олександр Корнієнко в коментарі «Інтерфакс-Україна» 4 квітня.

ОПОРА вимагає розслідування ймовірних порушень на довиборах у РадуОПОРА заявила про недотримання у ОВО №87 на виборах народного депутата України права виборців на законне і чесне встановлення підсумків їхнього волевиявлення.

«Партія «Слуга народу» вимагатиме чесного і неупередженого розслідування всіх численних кримінальних проваджень по 87-му округу», - сказав Корнієнко.

Він також заявив, що опоненти «Слуги народу» під час виборчої кампанії на 87-му окрузі намагалися застосувати «найбрудніші технології: скупку голосів, каруселі, махінації з виборчими списками, а потім для легалізації цього організовували хаос в окружній виборчій комісії і фактично заблокували встановлення підсумків голосування».

За словами Корнієнка, позиція довірених осіб кандидата від СН Василя Вірастюка дозволила відправити 20 дільниць на перерахунок. А він, зазначив Корнієнко, показав спробу «повної фальсифікації з боку опонента».

«Зараз відхилено вже 6 з 19 позовів про скасування перерахунку дільниць. Це свідчить про слабку юридичну позицію нашого опонента, яку він неодноразово доповнює гучними криками до ОВК», - додав Корнієнко.

Нагадаємо, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах в Раду перемогу здобув представник партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти - представник від «За майбутнє» Олександр Шевченко та представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський - набрали 29,69% і 28,86% відповідно.

Олександр Шевченко заявив, що буде оскаржувати перерахунок голосів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: