Литва не видасть Тихановську Мінську

Читать на русском
Литва не розглядатиме прохання генпрокуратури Білорусі про видачу колишнього кандидата в президенти Світлани Тихановської.
Фото з відкритих джерел

Литва не розглядатиме прохання генпрокуратури Білорусі про видачу колишньої кандидатки у президенти Світлани Тихановської.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, йдеться на сайті МЗС Литви.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

«Литва була і буде кам'яною стіною, яка стане прихистком для всіх переслідуваних режимами демократичних сил. Тож, кожний, хто отримав притулок у Литві, може почуватися в безпеці, що його не передадуть режимам – ні через його боротьбу за демократію, ні через боротьбу за свободу слова або релігію», – сказав Ландсбергіс.

Для виразності він додав образ, який говорить про неможливість такої дії: «А білоруському режиму ми можемо сказати: швидше пекло замерзне, ніж ми почнемо розглядати ваші вимоги».

Нагадаємо, слідчий комітет Білорусі ініціював екстрадицію лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської. Вона змушена була виїхати з Білорусі до Литви в серпні 2020 року через переслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: