Україна запросила Тихановську на засідання «Люблінського трикутника»

Читать на русском
Завтра міністри закордонних справ України, Польщі та Литви проведуть перше засідання Люблінського трикутника. На нього також запросили лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську.
Фото: Getty Images

Завтра міністри закордонних справ України, Польщі та Литви проведуть перше засідання «Люблінського трикутника». На нього також запросили лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську.

Про це повідомили у МЗС України.

Люблінський трикутник: чим корисний для України новий політичний союзНовий формат співпраці України з країнами ЄС свідчить, що країни-учасниці платформи мають спільні інтереси та є союзниками, вважає експерт.

Зустріч відбудеться в онлайн-форматі.

«Глави зовнішньополітичних відомств обговорять спільні кроки для протидії викликам та загрозам у Центральній Європі, окреслять пріоритетні напрями співпраці Люблінського трикутника у 2021 році», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за ініціативою української сторони на зустрічі виступить Тихановська.

Раніше повідомлялось, що очільники МЗС України, Литви і Польщі стурбовані ситуацією у Білорусі після президентських виборів. Вони закликали владу країни утриматися від застосування сили і звільнити всіх затриманих активістів.

Нагадаємо, про створення «Люблінського трикутника» Україна, Польща і Литва оголосили у липні 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: