Тихановська перерахувала етапи передачі влади в Білорусі

Читать на русском
Лідер опозиції Білорусі Світлана Тихановська планує керувати країною протягом перехідного періоду в 45 днів у разі відмови Олександра Лукашенка від влади.

Лідер опозиції Білорусі Світлана Тихановська планує керувати країною протягом перехідного періоду в 45 днів у разі відмови Олександра Лукашенка від влади.

Про це вона сказала в інтерв'ю TUT.BY, яке було опубліковане в понеділок, 7 грудня.

«Я про це заявляла всю передвиборчу кампанію - що ми маємо прийти до нових виборів. Зараз, оскільки вже з'явилася команда і розроблені документи, які дають можливість це зробити усвідомлено, ми вирішили записати таку заяву. Але і так було очевидно, що я вже не кину це все, поки всіх політв'язнів не випустять», - сказала Тихановська.

Радник Тихановської з міжнародних питань Франк Вячорка, стверджує, що 45 днів - це мінімум, який необхідний для проведення нових виборів. Однак все може затягнутися.

«Але наша задача - якнайшвидше це зробити, щоб нові вибори відбулися, відбулися на нормальних умовах і все мали однакові умови для конкуренції», - зазначив Вячорка.

За словами Тихановської, найближчими днями буде оприлюднено проєкт конституційної реформи, яка буде проведена після відходу від влади Лукашенка, а також програма економічної допомоги вразливим групам, підтримки малого і середнього бізнесу.

Лідер опозиції також заявила, що переговори про передачу влади неминучі.

«Все почнеться з переговорів, ми маємо до них прийти, який би не був шлях розвитку подій, він все одно до них призведе. І коли домовленості будуть досягнуті, випущені політв'язні, почнеться цей перехідний період, який призведе до нових виборів», - підкреслила Тихановська.

При цьому вона зазначила, що терміни залежать і від переговорів, і від того, хто буде за цим столом переговорів, а також від того, де в цей час буде Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що білоруські силовики відкрили вже понад півтисячі кримінальних справ у зв'язку з «організацією масових заворушень».

Також ми писали, що в Білорусі збільшилася кількість політв'язнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: