Тупицький не з'явився до суду для обрання йому запобіжного заходу

Читать на русском
Олександр Тупицький не прийшов до суду на засідання щодо обрання йому запобіжного заходу. Суд ухвалив рішення призначити нове слухання на 7 квітня.
Олександр Тупицькийфото 24tv.ua

Печерський районний суд Києва переніс засідання з розгляду клопотання щодо обрання Олександру Тупицькому запобіжного заходу, оскільки на сьогоднішньому засіданні він не був присутній.

Про це повідомляє Укрінформ.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

Сьогодні в суді був присутній адвокат Тупицького Олександр Телешецький. Самого Тупицького не було. Суд ухвалив рішення про перенесення засідання на 10 ранку 7 квітня.

За словами прокурора Олексія Донського, клопотання без Тупицького розглядати не можна. Він також звернувся до адвоката з проханням назвати причину сьогоднішньої відсутності Тупицького.

Як заявив адвокат, його підзахисний прибув до суду разом з ним, однак Тупицький - особа, яку охороняють, а охорона доповіла про неможливість забезпечити його безпеку під час засідання.

Тепер, за словами адвоката, Тупицький готує клопотання щодо перенесення засідання для того, щоб йому була забезпечена безпека.

У той же час прокурор заявив, що така причина неявки не є поважною. Він допустив, що потрібно розглянути питання про застосування приводу щодо Тупицького.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року ДБР оголосило підозру Олександру Тупицькому в порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, об'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуєвського енергомеханічного заводу у Донецькій області.

У березні президент Володимир Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Пізніше Тупицький оскаржив цей указ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: