ДБР порушило кримінальне провадження щодо Тупицького

Читать на русском
ДБР порушило кримінальне провадження щодо голови Конституційного суду Олександра Тупицького за фактом вчинення чиновником самоуправства.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо голови Конституційного суду Олександра Тупицького за фактом вчинення чиновником самоуправства.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на матеріали Київського апеляційного суду.

12 січня Головне слідче управління ДБР розпочало кримінальне провадження за ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

У рамках справи досліджуються обставини скликання зборів суддів КСУ 5 січня для розгляду ситуації з відстороненням Тупицького від посади. Рішення про відсторонення схвалив президент Володимир Зеленський.

Слідчі ДБР, зокрема, з'ясовують, хто і як готував заяву зборів суддів КСУ по даній ситуації. Крім того, суд надав правоохоронцям доступ до внутрішньої документації суду, в тому числі до протоколів та стенограм засідань.

КСУ вирішив оскаржити це в Апеляційному суді, але безрезультатно. Колегія Київського апеляційного суду відмовилася розглядати цю скаргу.

Нагадаємо, 29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці Тупицького від виконання обов'язків судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: