СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів

Читать на русском
СБУ розкрила мережу інтернет-агітаторів, які закликають до порушення територіальної цілісності України.
ssu.gov.ua

Кіберспеціалісти Служби безпеки розкрили міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів. Зловмисники в інтернеті закликали до порушення територіальної цілісності України.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 2 квітня.

СБУ звинуватила російські спецслужби в організації «тарифних майданів»На думку Баканова, російські спецслужби уважно стежать за суспільно-політичною ситуацією в Україні

За даними відомства, житель Чернігова у мережі поширював матеріали, в яких закликав до зміни меж державного кордону нашої країни.

Крім того, він поширював свідомо неправдиву інформацію про Збройні Сили України для дискредитації українських військових, а також популяризував бойовиків в ОРДЛО.

У Прилуках Чернігівської області місцевий житель в мережі закликав до захоплення державної влади. Йому повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ.

У Сумській області житель Конотопа в соцмережі закликав до зміни меж держкордону нашої країни і насильницького повалення конституційного ладу. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 і ч. 2 ст. 109 ККУ.

За цією ж статтеб повідомили про підозру ще двом агітаторам із Запоріжжя та Одеси. Вдома у всіх підозрюваних були проведені обшуки.

Нагадаємо, раніше СБУ спільно з ДБР провели обшуки в АРМА.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: