СБУ повідомила про підозру в держзраді «експерту», який поширював російську пропаганду

Читать на русском
Служба безпеки повідомила про підозру в державній зраді військово-політичному експерту Юрію Дудкіну. Він поширював російську пропаганду на телеканалах.
Фото: Facebook

Служба безпеки повідомила про підозру в державній зраді військово-політичному «експерту» Юрію Дудкіну. Він поширював російську пропаганду на телеканалах.

Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки.

На думку слідчих СБУ, «експерт» своїми виступами на телеканалах поширював замовний контент від російських кураторів, які його фінансували.

Також пропагандист поширював інформацією на користь російських спецслужб у групах в соціальних мережах, youtube-каналах.

Зазначається, що киянина координували з російського «Первого канала» та агенції «News Front». Водночас «експерт» особисто брав участь у прямих ефірах політичних токшоу на заборонених російських телеканалах.

Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.

Йому повідомили про підозру за статтями «державна зрада» та «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

Дудкін написав у Facebook, що в нього провели обшуки.

Нагадаємо, СБУ оголосила про підозру Шарію 16 лютого. За їхніми даними, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Він діяв на замовлення іноземних структур.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: