Обшуки в АРМА: агентство заперечує ухвалення незаконних рішень

Читать на русском
У АРМА спростовують інформацію про прийняття ними незаконних рішень про повернення фізичній особі арештованих коштів. Саме по цій справі напередодні проходили обшуки.
фото АРМА

У Нацагентстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) спростовують інформацію про прийняття ними незаконних рішень про повернення фізичній особі арештованих коштів.

Про це йдеться в заяві АРМА в п'ятницю, 2 квітня, в Facebook.

У справі «Українського вибору» Медведчука пройшли нові обшуки – СБУСБУ провела ще 20 обшуків у керівництва і членів Українського вибору у справі про так званий референдум в Криму.

В агентстві підтвердили, що 1 квітня в їхньому офісі та за місцем проживання окремих посадових осіб органу силовики провели обшуки.

Слідчі дії проходили в рамках розслідування кримінальної справи, що стосується повернення фізичній особі арештованих коштів в розмірі близько $400 тис на підставі судового рішення, яке, за версією слідства, було підробленим, уточнили в АРМА.

«АРМА докладно пояснювало порядок і підстави своїх дій у цій справі, публічно заявляло про готовність надати правоохоронним органам всі необхідні матеріали, а також висловлювало зацікавленість в об'єктивному розслідуванні для з'ясування реальної картини подій і кола зловмисників», - йдеться в заяві.

У Нацагентстві заявляють, що не приймали ніяких незаконних рішень щодо повернення фізичній особі арештованих коштів, а «діяли виключно в рамках наявних повноважень».

Крім того, додали в АРМА, без вилучених з офісу документів відомство тепер не може повноцінно працювати.

Нагадаємо, 1 квітня ДБР спільно з СБУ провели обшуки в приміщеннях АРМА, а також у керівництва відомства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: