В Офісі президента заявили про необхідність боротися з пропагандою російською мовою

Читать на русском
Мовити російською мовою потрібно як для жителів окупованих територій, так і для російськомовної діаспори за кордоном, впевнені в ОПУ
Юрій КостюкНовое время

У боротьбі з пропагандою Росії Україні ні в якому разі не повинна упускати такий зручний інструмент, як російська мова.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Юрій Костюк 13 березня в ефірі телеканалу «Дом».

«Вважаю, що не можна упускати такий інструмент протидії в цій війні як російська мова. Що боротися з російською пропагандою потрібно не тільки українською, а й російською мовою», – підкреслив він.

Костюк нагадав, що є численні жителі російськомовних діаспор, які проживають за кордоном, для них отримання інформації в доступному вигляді не менш важливо, ніж для жителів окупованих Росією територій.

«Ми можемо це робити - як всередині країни, так і для великої російськомовної частини діаспор з колишнього Радянського Союзу, які проживають в Ізраїлі, Німеччині, Австралії, в багатьох інших країнах. З ними теж потрібно комунікувати саме цією мовою... є частина аудиторії, до якої ми сьогодні вже не достукаємо українською мовою», - додав Костюк.

Нагадаємо, з вівторка, 16 березня, стартує робота Центру протидії дезінформації в Україні. Початок його роботи сьогодні затвердила Рада нацбезпеки та оборони (РНБО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: