На Запоріжжі викрили проросійських сепаратистів, які агітували за СРСР

Читать на русском
На Запоріжжі СБУ викрила та припинила діяльність організації проросійських сепаратистів. Вони агітували за відродження СРСР.
Фото з відкритих джерел

На Запоріжжі СБУ викрила та припинила діяльність організації проросійських сепаратистів. Вони агітували за відродження СРСР.

Про це повідомляє пресслужба Служба безпеки України.

Наголошується, що учасники групи входили до однієї з проросійських радикальних рухів, що виступає за «відродження оновлених республік СРСР».

«За задумом замовників, фігуранти повинні були агітувати населення за повернення в «правове поле СРСР». Потім вони планували сформувати органи радянської держвлади через процедуру так званого «народовладдя», – повідомили в СБУ.

Так, сепаратисти хотіли провести фейкові «всесоюзні вибори» для створення альтернативних органів управління всіх рівнів. Кінцевою метою учасників руху є відновлення СРСР через проведення «відкритого волевиявлення народу». Офіційні органи влади України мали скласти повноваження на користь новообраної радянської влади.

Співробітники СБУ задокументували, що організаторка українського осередку руху звернулась з офіційною заявою до державних органів влади щодо відкриття в одному із селищ Запоріжжя виборчої дільниці для проведення фейкового волевиявлення. Вона також вимагала фінансування за рахунок місцевого бюджету, посадовці якого ще мали сприяти проведенню «виборів».

У ході обшуку за місцем проживання фігурантки були вилучені комп'ютерна техніка, агітаційні матеріали та документацію з підтвердженням злочинної діяльності. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, нещодавно кіберспеціалісти СБУ викрили, що низку Telegram-каналів координували спецслужби Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: