У справі «Українського вибору» Медведчука пройшли нові обшуки – СБУ

Читать на русском
СБУ провела ще 20 обшуків у керівництва і членів Українського вибору у справі про так званий референдум в Криму.
ssu.gov.ua

Служба безпеки провела ще 20 обшуків у керівництва і членів громадської організації «Український вибір».

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Керівникам «Українського вибору» Медведчука оголосили підозриОфіс генпрокурора повідомив про підозру трьом керівникам громадського руху Український вибір, лідером якої є нардеп Віктор Медведчук. Їх підозрюють в організації та проведенні незаконного референдуму в Криму.

Так, слідчі дії сьогодні, 30 березня, пройшли в більше ніж 10 регіонах. За даними СБУ, вилучену доказову базу додано до матеріалів справи.

«У ході досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та у місті Севастополь», - йдеться в повідомленні.

В СБУ нагадали, що досудовим слідством вже встановлено, що члени «Українського вибору» брали участь у так званому «референдумі» в Криму.

Зараз продовжуються слідчі дії в рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 111 (державна зрада) КК України

Нагадаємо, 25 березня стало відомо, що СБУ розслідує участь в незаконній анексії Криму представників громадської організації «Український вибір», яка пов'язана з нардепом ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

26 березня головам «Українського вибору» оголосили про підозру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: