МЗС України відреагувало на призов кримчан до армії країни-окупанта

Читать на русском
МЗС зажадало від Росії припинити порушувати міжнародне право і негайно відмовитися від вербування жителів окупованих територій у свої війська
Ілюстративне фотоФото РІАН

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії негайно припинити спроби вербування жителів окупованого Криму в армію - так званий «військовий призов».

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Починаючи з 2015 року, російська окупаційна адміністрація вже провела на півострові 12 призовних кампаній, незаконно призвавши близько 28 тисяч осіб, а 1 квітня 2021 року починає чергову призовну кампанію», - сказано в повідомленні.

Український уряд висловлює рішучий протест проти дій окупантів і розглядає вербування жителів Криму до лав російської армії, як порушення міжнародного права, в тому числі четвертої Женевської конвенції - оскільки незгодних йти служити окупантам всіляко переслідують.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

«Закликаємо міжнародну спільноту дати належну оцінку таким діям РФ на тимчасово окупованій території, продовжити та посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою повернення РФ до дотримання норм та принципів міжнародного права», - йдеться в повідомленні МЗС.

Раніше Канада ввела санкції проти двох фізичних і чотирьох юридичних осіб в Росії через окупацію Росією українського Криму.

Нагадаємо, 24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: